Sportpsychologie

 

Introductie

 

 

Sportpsychologie
Definitie &
Doel

Vier mythes

Werkwijze

 

 

S.P.O.C.
De geschiedenis
Wie is wie?
Aanbod
Contact

 

 

Literatuur

 

 

Links


 

 

! NIEUW !

 

 

Klik hier voor meer info

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inleiding

 

 

 

Hoewel sportpsychologie sterk aan populariteit aan het winnen is, blijft het nog steeds een relatief onbekend fenomeen. Daarom dat op deze pagina's getracht wordt een tipje van de sluier op te lichten.

 

 

In 'Definitie & Doel' wordt eerst en vooral kort ingegaan op het fenomeen sportpsychologie, ook wel gekend onder de noemer 'mentale training'.

 

In de praktijk merk ik dat er nog steeds heel wat misverstanden bestaan over sportpsychologie en voor welke atleten het wel of net geen nut heeft. Kort worden hier enkele bedenkingen gemaakt bij 'Vier mythes' die nog vaak voorkomen.

 

Tenslotte beschrijf ik de 'Werkwijze' die ik vaak hanteer voor de begeleiding van individuele atleten.

 

 

Het spreekt voor zich dat het hier telkens om mijn persoonlijke interpretatie gaat, en dat zelfs deze aan verandering onderhevig is. Sportpsychologie is immers een beroepsveld dat nog volop in ontwikkeling is. Niet alleen zal ik doorheen de jaren mijn visie blijven bijsturen, het kan niet anders dan dat collega's een andere visie hebben. Wat hier gepresenteerd wordt, mag dus zeker niet gelezen worden als 'de waarheid over sportpsychologie', alsof die al zou bestaan. Eerder moet het gezien worden als een kennismaking, een eerste contact dat u misschien uitnodigt om meer te lezen...

 

 

top

 

 

 

Inleiding - Definitie & Doel - Vier mythes - Werkwijze

 

 

 

 

 

 

Contact webmaster